Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) 2015 yılında ihale edilerek başlanan ve ısı merkezine kurulan LNG sisteminin devreye alındığı bildirildi.

        BOTAŞ ve EPDK'dan onay alma sürecinin tamamlanmasının ardından devreye alınan konuyla ilgili MŞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İhale yoluyla alınan fuel oil yakıtının kullanılması ile bir milyon Türk Lirası tasarruf sağlanan tesise ilk gaz verme işlemi sorunsuz şekilde gerçekleştirilirken, tesis iki gün sürecek işlem ve denemelerin ardından pazar gününden itibaren LNG ile çalıştırılacak. LNG dönüşümünün ardından ise baca gazı ısı kazanım tesisatı da devreye alınacak. Bu sistemin devreye alınması ile en az yüzde 10'luk bir yakıt kazancı planlanıyor. Yaklaşık maliyeti 650 bin TL olan ve toplam 455 bin Türk lirasına ihale edilen LNG dönüşüm işi ile birlikte ısı merkezi tesisimizde eksik olan bir adet 64 metreküplük LNG tüpü, iki adet yeni ev aparatör ve iç tesisatta eksik olan doğalgaz ve LNG tesisatı da tamamlanmış oldu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler