Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediyesi, kırsal mahallelerde sosyal yaşama zenginlik katmak amacıyla Bilgi ve Kültür Evi açtı.

        Beşen Mahallesi'nde açılışı yapılan Bilgi ve Kültür Evi, yöre halkının düğün, nişan, kütüphane ve taziye ihtiyacını karşılayacak.

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılışta yaptığı konuşmada, Onikişubat ilçesinin kırsal kesimlerinin cumhuriyet tarihine eşdeğer hizmetlerle buluşturduğunu, sadece Beşen Mahallesi'nde hayata geçirdikleri hizmetlerin yatırım maliyetinin 1.5 milyon lrayı geçtiğini söyledi.

        Belediye seçimlerinden önce kırsal kesimlere yatırımların az olduğunu ve çocukların çamur içerisinde okullara gittiklerini dile getiren Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

        "Toplamda 81 köy ve belde belediyesi olan yerleşim yerimiz vardı. Buralara 5.5 milyon metrekare kilit parke yol yapmışız. 2.5 yılda devletten aldığımız para 120 milyon Lira. Ama sadece buralara yaptığımız yatırım 330 milyon lira. Neredeyse devletten aldığımız paranın 3 katı imkan sağlamışız ve bu paralarla hizmet üretmişiz. Şimdi düğün, nişan, taziye evi olarak kullanabileceğiniz bir bilgi ve kültür eviniz var."

        Yakında referandum için sandık başına gideceklerini belirten Mahçiçek, "İyi günlerimizde, kötü günlerimizde hep beraber olacağız. Yakında sandık önümüze gelecek referandum için. O gün hiçbir vatandaşımız bir tek oyunu zayi etmeyecek. O referandum bu ülkenin geleceği. Sizin yönettiğiniz insanlar bu ülkeyi yönetecek. Bir tek oyumuzu zayi etmeyeceğiz. Mazeret yok. İnşallah sandık önümüze geldiğinde bütün vatandaşlarımız o gün hiçbir yere gitmeden oyunu kullanacak. Onlara bir ders daha vereceğiz." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler