Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinç Yılmaz, iki parmağı ile başladığı ve hastalığının ilerlemesi üzerine tek parmağıyla tamamladığı kitabı için imza günü düzenledi.

        Altınordu ilçesinde yaşayan ve arkadaşının tavsiyesi üzerine kitap okuma alışkanlığı kazanan 21 yaşındaki Yılmaz, yaşam öyküsünü yazmaya karar verdi.

        Kas hastalığı nedeniyle parmaklarını kullanmakta zorluk yaşayan Yılmaz, dizüstü bilgisayarında sadece iki parmağıyla hayatını satırlara dökmeye başladı. Kitabın son bölümlerinde hastalığı ilerleyen Yılmaz, hikayesini yazmayı tek parmağı ile tamamladı.

        "Azmin Zaferi" adını verdiği kitabında, hayatındaki zorluklar ile engellilerin acı ve mutluluklarını aktaran Yılmaz, tutkunu olduğu Fenerbahçe'ye sevgisini de anlattı.

        Altınordu Belediyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun desteğiyle yayımlanan 164 sayfalık kitabın kapağında, Yılmaz'ın tutkunu olduğu takımın renkleri sarı lacivert kullanıldı.

        Anadolu Ajansının, "Fenerbahçe aşkını iki parmağından çıkan notalarla anlatıyor" haberi ile gündeme gelen Erdinç Yılmaz, gösterdiği azimle herkese örnek oluyor.

        - Yılmaz'ın imza günü mutluluğu

        Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde, Yılmaz'ın kaleme aldığı "Azmin Zaferi" adlı kitabın imza günü gerçekleştirildi.

        Erdinç'in annesi Hacer ve babası Latif Yılmaz tarafından karşılanan katılımcılar, kitaba yoğun ilgi gösterdi.

        Vatandaşların takdirini kazanan genç, katılımcılar tarafından tebrik edildi. Erdinç Yılmaz'ın gösterilen ilgiden duyduğu mutluluk ise yüzüne yansıdı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, imza gününe katılarak genci ve ailesini kutladı. Yılmaz, Erdinç'in örnek bir başarıya imza attığını belirterek, başarı diledi.

        - "Oğlumuzla gurur duyuyoruz"

        Baba Latif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu, bu güzel gününde yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

        Kendileri için Erdinç'in çabası ve azminin bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'deki bütün engelli kardeşlerimizin her etkinliğe katılması lazım. Bu konuda da ailelerin, engelli kardeşlerimize destek olarak çeşitli programlara katılmalarını sağlaması gerekir. Biz de bugün sevinçliyiz, oğlumuzla gurur duyuyoruz. İnşallah oğlumuz bu kitabın devamını getirir." dedi.

        Yaklaşık bir buçuk yıllık süre zarfında Erdinç'in 80 civarında kitap okuduğunu anlatan Yılmaz, oğlunun kitap yazmaya karar verdiğini ve böylelikle bu eserin ortaya çıktığını dile getirdi.

        Yılmaz, oğlundaki kas hastalığının zaman içerisinde ilerlediğini ifade ederek, "Erdinç kitabını yazmaya iki parmak ile başladı. Zaman içerisinde hastalığı ilerledi. Bu hastalığın ilerlemesiyle vücudunun bütün organları işleyişini kaybediyor. İki parmakla da tek parmakla da olsa oğlum elinden geleni yapıyor." diye konuştu.

        Erdinç Yılmaz ayrıca, ziyaret ettiği Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş için kitabını imzaladı.

        Tekintaş, gence katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Erdinç kardeşimizle uzun yıllardır tanışıyoruz. Erdinç'in başarısından dolayı tebrik ediyorum. Engelli kardeşlerimizin yeteneklerinin keşfedilebilmesi güzel diye düşünüyorum. Erdinç'e düşündüklerini kaleme dökmek nasip oldu. Biz de sunduğumuz katkılardan dolayı mutluyuz. Özellikle katkı sunan Milletvekilimiz Metin Gündoğdu beyefendiye de teşekkür ediyorum. 3 Aralık Engelliler Günü yaklaşırken yapmış olduğu çalışmaları bir başarı öyküsüne dönüştürmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Erdinç, atacağı imzalarla bu kitabı kalıcı hale getirecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler