Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, hazırladıkları "Bana Bir Şans Ver" Projesini tanıttı.

        Kandazoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan projenin tanıtımı için Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar'ı ziyaret etti.

        Kazdazoğlu, Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanacak projede 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere girişimcilik ve mesleki eğitimler verileceğini söyledi.

        Projede hedef kitlenin istihdam edilebilirliğini artırmak, iş gücü piyasasına erişimi kolaylaştırmak, iş kurmalarını sağlamak ve çevrede farkındalık yaratarak sosyal entegrasyonunu sağlamanın amaçlandığını anlatan Kandazoğlu, "Proje 1 Kasım-31 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bütçesi ise 290 bin 436 avro. Kadınlar, engelliler ve eski mahkumlara öncelik verilmek koşuluyla 18-45 yaş arası, İŞKUR'a kayıtlı, işsiz kişilerden 60 kişiye genel beceri ve mesleki kurslar verilecek. 30'unun istihdam edilmesi, 30 kişiye de girişimcilik kursu verilerek bazılarının iş kurmasını sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

        Başar ise Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yeni projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizin en öncelikli problemi olan istihdam konusu ile alakalı projelere çok önem vermekteyiz. Bu proje de Çıraklık Eğitim Merkezinin, Avrupa Birliği fonlarından kazandırılan çok önemli bir projesidir. Bu proje ile istihdam konusunda sağlanacak faydanın yanında engelli ve dezavantajlı kişilerin topluma kazandırılması da sağlanacaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler