Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

        İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dünyada ve Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlenerek, engelli bireylere yönelik farkındalığın oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

        Ülkenin ekonomi ve refah seviyesinin yükseldikçe engellilerle ilgili daha çok iyileştirmeler yapılacağını aktaran Kızılay, "Üniversite olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kampüslerimizdeki tüm fiziki yapılanmalar engelli bireylerimizin de istifade edebileceği şekilde yapılmakta. Belki de en önemlisi engellilerimiz ile ilgili kafamızda oluşan bazı ön yargılardır. Dolayısıyla önce kendi içimizdeki engelleri kaldırmak zorundayız. Bunu yapabildiğimiz takdirde şartlar ve imkanlar dahilinde aşılamayacak hiçbir mesele yoktur." ifadelerini kullandı.

        İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zülal Kaleci ise, merkezi tanıtan ve buradaki çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.

        Program, İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan şiir dinletisi, müzikal, mehteran ve semah gösterisi, dans ve halk oyunları ile renklendi.

        Programı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler