Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "KOBİ'ler için Nefes Kredisi" projesi kapsamında Trabzon'da KOBİ'lere 10 milyon lira kredi kullandırılacağını belirterek, "Talep halinde bu rakamı, 20 milyon liraya çıkarabiliriz." dedi.

        Hacısalihoğlu, düzenlediği basın toplantısında, bankalar ve odaların zararı göze alarak projeye kaynak sağladığını söyledi. Türkiye genelinde üç ayda 80 bin KOBİ'ye destek olunacağını dile getiren Hacısalihoğlu, "Aylık yüzde 0,83, yıllık yüzde 9,90 faizle ve 1 yıllık vadeyle KOBİ'lere kredi sağlanacak. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına, özel sektör olarak katkı sağlamış olduk." diye konuştu.

        Proje kapsamında Trabzon'da KOBİ'lere 10 milyon lira kredi kullandırılacağını ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

        "TTSO olarak, Kredi Garanti Fonu'nun yüzde 85 kefaletiyle birlikte ilk etapta 10 milyon liralık kredi imkanını Trabzon'daki KOBİ'ler için sağlayacağız. Talep halinde bu rakamı, 20 milyon liraya çıkarabiliriz. Bu şekliyle reel sektörle finans sektörünün ele ele vererek ülke için ne kadar güzel işler yapabileceğini de göstermiş olduk. Bu katkıyla iş dünyasının umutlarını artırmış olacağız. Türkiye'ye yatırım yapanlar her zaman kazanır. Türkiye hedeflerine her zaman ulaştı. Şimdi yine en iyi bildiğimiz işi yapacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak, Türkiye kazanacak."

        Hacısalihoğlu, güç birliği olduğu sürece birçok başarıya imza atılabileceğini vurgulayarak, proje ortağı olan bankalara ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler