Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, 2011 yılından bu yana devam eden Suriye'deki savaşın bütün insanlığın bir imtihanı haline geldiğini bildirdi.

        Gençlik Kolları Başkanı Toprak, yaptığı açıklamada, Suriye’de katledilen her bedenin yok edilen her mabedin, yakılan yıkılan her evin hafızalarda derin izler bıraktığını, milyonlarca insanın yerini yurdunu terk etmesi bir yana evinden başka gidecek hiçbir yeri olmayan insanların, dünyanın gözü önünde toplu halde katledildiğini söyledi.

        "2011 yılından beri Suriye’de yaşanan katliamlar milyonlarca Müslüman'ın mülteci durumuna düşmesi, Akdeniz’in, Ege’nin yuttuğu bedenlerin diriltmediği ölü vicdanlar, Halep’i gördükten sonra artık dirilmeyecek mi?" diyen Toprak, şöyle konuştu:

        "Halep’te her gün Müslümanlar bombardımanlarda katledilirken, ölüm yağdıran uçakların katlettiği çocuklar neden görülmüyor? Çığlıklar neden duyulmuyor? Son iki haftada Halep’te yaklaşık 800 Müslüman katledildi. 2 bin 500’den fazla yaralı var ve bunların tedavi edilebileceği bir hastane dahi ayakta kalmadı. Diğer taraftan ise açlık ve susuzluk hakim. Böyle bir zulüm nasıl görmezden gelinir. 300 bin insanın 30 kilometrekareye hapsedilip her gün bölük bölük katledilmelerine göz yummak nasıl izah edilebilir."

        Toprak, akan kanın durması için insanlığın biran önce uyanışına vesile olması temennisinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler