Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Erciş Köprülü Kavşağı açılış için gün sayıyor.

        Kavşakta incelemede bulunan AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

        Van-Ağrı karayolununda bulunan kavşağın yapımına 27 Mayıs 2016'da başladığını hatırlatan Aydın, işin yüzde 85'lik kısmının tamamlandığını ve Eciş-Van karayolu sanayi geçişinin bu ay içinde hizmete açılacağını söyledi.

        Adnan Menderes Mahallesi, Sahil Kent Mahallesi ile Erciş Küçük Sanayi Sitesi tali geçişlerindeki çalışmaların halen devam ettiğini ifade eden Aydın, şunları aktardı:

        "Bağlantı yolları sıcak asfaltla kaplandıktan sonra muhtemelen 2017 yılı Temmuz ayı ortasında kavşak yapım işi tamamen bitirilip yüklenici firma tarafından karayollarına telsim edilecektir. Köprülü kavşak alt ve üstyapı işlemleri geçmiş dönemde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadığı için de sağ olsun bu çalışmaların tamamı merkezi hükümetimiz tarafından yapılmıştır. Köprülü kavşağın uzunluğu 820 metre olup, yan yollar ile birlikte toplam uzunluğu bin 400 metredir. Kavşağın bulunduğu alan ise 68 metre uzunluğunda olup, köprü altı yüksekliği ise 6.5 metreden oluşmaktadır. Köprülü kavşak maliyeti 16 milyon 900 bin liradır."

        Aydın, kavşağın yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler