Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok'un anısına yaptırılan anıt, düzenlenen törenle açıldı.

        Kuruçeşme Fatih Mahallesi'ndeki Erol Olçok Kültür Merkezi'nin önünde yapılan anıtın açılış törenine eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok ve vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 15 Temmuzda Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını belirterek, o günkü ihanet ne kadar büyükse sergilenen kahramanlığın da en az o kadar büyük olduğunu söyledi.

        O gün şehit olanların kanlarıyla büyük bir kahramanlık destanı yazdıklarını vurgulayan Akdoğan, oğluyla birlikte göğsünü kurşunlara siper eden ve kendini feda eden Erol Olçok'un da o kahramanlardan biri olduğunu kaydetti.

        - "O bir iletişim dehasıydı"

        Akdoğan, Erol Olçok'un AK Parti'yi AK Parti yapan bazı görünmeyen kişilerden biri olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

        "AK Parti'nin isminden logosuna kadar kurumsal kimliğini üreten kişiydi. Mesela bir parti kuruluyor kendisine ampul logosu yapıyor. Şimdi burada anket yapsak anlamlı bulmazlar hatta biraz alay konusu da olur 'ampul, bu mu partiyi temsil edecek' diye ama o bir iletişim dehasıydı. Vatandaş sandığa gittiğinde 'nereye basacağız, ampule basacağız' işte orada işe yarayan birşeydi bu. Yani vatandaşın zihnine yerleşmesi ve netice vermesi."

        Bir reklam ajansının başında olan Olçok'un aynı zamanda kendilerinin de yol arkadaşı olduğunu dile getiren Akdoğan, "Yani bu davanın en önemli kişilerinden biriydi. AK Parti birçok seçim kazandı, bu seçim kampanyalarını yapan kişiydi Erol Bey. O ürettiğimiz sloganlar, reklam filmleri, müzikler onları üreten kişiydi." diye konuştu.

        Akdoğan, genelde "Kampanyaların seçim sonuçlarına pek etkisi olmadığı"nın söylendiğini fakat Olçok'un yürttüğü kampanyaların seçim sonucuna tesir eden kampanyalara dönüştüğünü anlatarak, "Mesela müzikler... 'Hiç müzikle seçim kazanan parti olur mu?' diye sorulabilir ama Erol Olçok'un yaptığı birkaç müzik seçim sonucuna tesir etmiştir. Mesela 'Dombra', Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ondan önceki seçimde de çok ciddi bir tesir yarattı. Böyle baktığımızda bütün bu siyasi hareketin elde ettiği başarılarda Erol Olçok'un damgasının olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

        - "Bir dava adamı, bir aksiyon adamı olduğunu ortaya koydu"

        "Erol Bey fikirleriyle bu harekete çok büyük katkılar yaptı ama aynı zamanda bir dava adamı, bir aksiyon adamı olduğunu ortaya koydu. Çok güzel fikri olan insanlar olabilir ama 'hadi' dediğiniz zaman merminin önüne çok kişi çıkmaz, o aksiyon adamı olmayı gerektirir." diyen Akdoğan, "İşte hem fikir hem aksiyon adamı olmak çok fazla insanda görülebilecek birşey değildir. İnsanın canından geçmesi için, vatanı, bayrağı için bu çok değerlidir ve çok zor birşeydir ama evladıyla birlikte canından geçmesi bu daha büyük birşeydir." değerlendirmesinde bulundu.

        Vali Güzeloğlu ise bir büyük millet ve devlet olarak tarihin hemen her döneminde içte ve dışta ihanet şebekeleriyle ve işbirlikçileriyle karşılaştıklarını ve her seferinde Allah'ın muradıyla bu kutlu milletin yoluna bir öncekinden daha güçlü daha kararlı olarak devam ettiğini belirtti.

        "15 Temmuz'da sahip olduğumuz başta devletimiz, değerlerimiz bayrağımız, ezanımız olmak üzere hepsine kasteden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve birliğinin temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kasteden, geleceğimizi yok etmek isteyen bir ihanet ve darbe kalkışması yaşadık." ifadelerini kullanan Güzeloğlu, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan milletin her bir ferdinin aşılmaz sıra dağlar gibi imanıyla yenilmez birer aslan gibi dimdik durduğunu ve Erol Olçok'un da şehadete erişen kahramanların arasında yer aldığını söyledi.

        İzmit Belediye Başkanı Doğan da Erol Olçok ve oğlunu tanıyan biri olarak çok hüzünlü olduğunu, onların gösterdiği fedakarlığın karşılığını ancak Türkiye'ye daha çok hizmet ederek karşılayabileceklerini söyledi.

        Konuşmaların ardından Akdoğan, "Aker Sivil İlişkileri ve Kumpastan Darbeye FETÖ" isimli kitabını imzaladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler