Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla'daki engelli derneklerinin yöneticileri Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti.

        Ziyarete, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Bahar Ünlü, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Çetinözlü katıldı.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, engelli vatandaşların çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanabilmesi için devletin son yıllarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

        Engelli vatandaşlara engellerini hissettirmeden sevgi ve şevkat göstererek yanlarında olunması gerektiğini belirten Vali Çiçek, "Engellilerimizin de toplumun bir ferdi olarak bir şeyler yapabileceği konusunda bilinçli hareket ettiğimiz takdirde toplumumuz bir bütün olur. Devletimiz sosyal, kültürel ve toplumsal yaşamı engellilerimiz için kolaylaştırma konusunda ciddi çalışmalar yürütüyor." dedi.

        Çiçek, sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların da takdire şayan olduğuna işaret ederek, "Engelli vatandaşlarımız için proje üreten onların her zaman yanında olan derneklerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Bahar Ünlü ve beraberindekiler Vali Çiçek’e günün anısına çiçek takdim etti.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler