Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Ankara Vali Yardımcısı Emin Çelik başkanlığında, ORKÖY kredilerinin orman köylüsüne daha fazla kullandırılması amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Emin Çelik, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü Orman ve Köy (ORKÖY) İlişkiler Müdürü Ali Kumaş, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

        Vali Yardımcısı Çelik, Ankara genelinde bulunan orman köylülerine ORKÖY kredilerinden daha fazla kullandırılması yönünde çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, bu oranı 2017 yılında artırmayı hedeflediklerini belirtti.

        Çelik, bu kapsamda Beypazarı ilçesinde ORKÖY aracılığı ile kaç orman köyünün bulunduğunu ve şimdiye kadar ne kadar oranda kredi desteğinde bulunduğunu öğrendiklerini ifade etti.

        ORKÖY Şube Müdürü Ali Kumaş ise Ankara Orman Bölge Müdürlüğü olarak, ORKÖY aracılığıyla kredilerin nasıl kullanılacağı ve kimlerin kredi kullanabileceği hakkında genel bilgiler aktardı.

        Beypazarı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici de ilçede son 13 yıl içinde 48 orman köylüsünün 480 projesinin desteklendiğini bildirerek, 2016 yılı içinde ise 3 süt sığırcılığı ile 2 besi sığırcılığı projelerinin desteklendiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler