Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, birçok ülkede kadınların seçme hakkını bile özgürce kullanamadığını savundu.

        Bilgihan, partisinin ilçe başkanlığı tarafından Bodrum Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Cumhuriyet'in Getirdikleri ve Günümüzde Kadının Yeri" konulu panelde yaptığı konuşmada, milletvekili adayları olarak seçimlerde kadın seçmenlerle buluşmaya çalıştıklarını, ancak kadınların siyasete uzak durmak zorunda bırakıldığını gördüklerini ifade etti.

        Uzun zamandan bu yana siyasetin içinde olduğunu anlatan Bilgehan, "Ne yazık ki bizim ülkemiz dahil bir çok yerde, kadınlar seçme hakkını bile özgürce kullanamıyor. Ben 2002'den beri Mecliste görev alıyorum. Avrupa ve dünyadaki kadınların da siyasette istediği kadar ilerleyemediğini görüyorum. Bırakın seçilmeyi, seçme konusunda bile kadınlarımızın hala sorunları var." diye konuştu.

        Bilgehan, kadınların siyasetin içinde daha çok olması gerektiğini vurgulayarak, özellikle muhtarlığın kadınların çok rahat yapabileceği bir görev olduğunu belirtti.

        Soru-cevap şeklinde devam eden panelin sonunda, Bilgehan'a engelli öğrencilerin yaptığı bir plaket takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler