Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Sağlıklı her birey, potansiyel engelli adayı olduğunun idrakinde olmalıdır. Bu sebeple yaşanılan ortamlar ve çalışılan mekanlar engelli kardeşlerimizin de herhangi bir yardım almaksızın kullanabilecekleri şekilde tasarlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Kahraman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm dünyada, evrensel normlara kavuşturulan ve devletlere önemli sorumluluklar yükleyen engelliler konusunda, toplumsal farkındalığın artması açısından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine değindi.

        Bugünün, dünyada ve Türkiye'de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm yollarını tartışarak, farkındalık oluşturmak konusunda fırsat sunduğunu belirten Kahraman, "Unutulmamalıdır ki ülkemizde her 20 aileden birinde engelli bir vatandaşımız yaşamaktadır. Sağlıklı her birey, potansiyel engelli adayı olduğunun idrakinde olmalıdır. Bu sebeple yaşanılan ortamlar ve çalışılan mekanlar engelli kardeşlerimizin de herhangi bir yardım almaksızın kullanabilecekleri şekilde tasarlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

        Ülkede, yakın zamanda engelliler konusunda "Devrim" niteliğinde değişikliklere imza atıldığına vurgu yapan Kahraman, şunları kaydetti:

        "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, engellileri dezavantajlı grup olmaktan çıkartmak ve toplumumuzda oluşan bilinci yasal çerçeveye kavuşturmak gayretiyle 2005 yılında yasal düzenleme yapılmıştır. Kabul edilen yasa ile engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak hedeflenmiştir. Engelli kardeşlerimizin, aynı toplumsal bütünün bir parçası olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bu vesileyle, Dünya Engelliler Gününde düzenlenen faaliyetlerin, toplumumuzdaki farkındalığın artmasına yardımcı olmasını niyaz ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler