Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Civelek, mesajında, engellilerin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek mesajında şunlara yer verdi:

        "Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım, tüm bireylerin en temel hakkıdır. Bu nedenle engelli bireylerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması ve engelli vatandaşlarımızın her alanda, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi gerekmektedir. Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları en tabii haklarıdır. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur.

        Gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde engellilerimize eğitim seviyelerini yükseltecek imkanların, fırsatların, ortamların sağlanması, yetenek ve bilgilerinin geliştirilerek, düzenli ve akışkan bir gelire sahip, iş ve meslek edinme imkanlarının yaratılması, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekansal düzenlemelerin yapılması ve yine engellilerimizi üreticiliklerini, yaratıcıklarını ve de yeteneklerini geliştirme yönünde sosyal, kültürel, sportif aktiviteleri, gerçekleştirebilme imkanlarının sağlanması ile yaşam boyu kimseye muhtaç olmadan, geleceğe ilişkin ne kendilerinin, ne de ailelerinin endişe ve kaygıları olmadan, kendi kendilerine yeterli bireyler olarak yaşamdan memnun, mesut olmalarını sağlayıcı ortamların hazırlanması hepimizin görevidir, sorumluluğudur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler