Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışıyla beraber soğuk havanın etkili olacağı bildirildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Erzincan ve güney kesimleri, Erzurum'un kuzeyi ile Iğdır ve çevresinin karla karışık yağmur ve karlı, diğer yerlerin ise kar şeklinde olması bekleniyor.

        Hava sıcaklıklarında gece yer yer 1 ile 3 derecelik düşüşün beklendiği bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

        - Ardahan en soğuk şehir

        Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 5, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 2, Kars ve Erzincan'da 5, Erzurum 6 ve bölgenin en soğuk kenti olan Ardahan'da ise 11 derece olarak kaydedildi.

        Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 7, Erzurum, Kars, Erzincan ve Ağrı'da 2, Ardahan'da da 1 derece olması bekleniyor.

        Kar kalınlıkları Ardahan'da 20, Ağrı'da 12, Erzurum'da 9, Kars'ta 7 ve Erzincan'da 5 santimetre olarak ölçüldü.

        Yetkililer, kar yağışının öğleden sonra tekrar etkili olacağını belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

        -Kars

        Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı.

        Aç kalan yaban kuşların ağaçların arasında yiyecek aradığı gözlendi.

        -Tunceli

        Tunceli'nin Ovacık ilçesinde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

        İlçede 3 gündür etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, çarşı merkezindeki kar yığınlarını temizleme çalışması yaptı.

        Ekipler, merkezde biriken karları, belediyeye ait araçlarla ilçe dışına taşıdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler