Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Gazeteci Turan Kışlakçı, "Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor. 'Bu dizaynı biz nasıl engelleyebiliriz?' şuanda Türkiye'nin hedefi bu." dedi.

        MÜSİAD Kocaeli Şubesinin düzenlediği "Ortadoğudaki son gelişmeler ve Türkiye'nin rolü" isimli konferansta konuşan Kışlakçı, "Ülkesini seven, ülkesinin geleceğini düşünen hiçbir devlet adamının komşularında krizler yaşandığında bana ne diyemez çünkü o kriz gelip sizi bulacak." dedi.

        Kışlakçı, "Bu basit bir önerme fakat Suriye ve Irak'ta olan olay aslında Türkiye'nin işgalinin bir adımı, bir merhalesi. 1. Dünya Savaşı'nda bunun hesaplarını yaptılar. 5 yıl sonra şuandaki haritayı göremeyeceksiniz. Bu coğrafyanın haritası değişecek. 2020 sonrası yeni haritalar göreceğiz." diye konuştu.

        Kışlakçı, Irak ve Suriye'nin geçmişin hiçbir döneminde devlet olamadığını ve şimdi tarihin yeniden eskiye rücu ettiğini belirterek, "Artık Irak diye bir devletin olamayacağını bütün devletler kabul ediyor. Irak diye bir devlet olmayacak bundan sonra. Peki nasıl olacak? Bölünecek. Nasıl bölünecek? İşte tartışma noktası burada başlıyor. Suriye diye bir devlet bir daha olmayacak. Peki nasıl olacak? Bölünecek. Tarih yine geçmişe rücu ediyor ve bundan dolayı büyük kavga başladı." dedi.

        Kışlakçı, "Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor. 'Bu dizaynı biz nasıl engelleyebiliriz?' şuanda Türkiye'nin hedefi bu. Bir; bu oyunu bozmak, iki; yeni bir oyun kurmak çünkü tarihi bir fırsat ele geçti. Eğer biz bu tarihi fırsatı Selçuklular gibi, Osmangazi gibi değerlendirmezsek tekrar geriye gideceğiz. Tarihin dönüm noktasındayız." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler