Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, soğuk havalarda su sayaçlarının donma riskine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

        Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya'nın soğuk hava dalgası içerisinde girdiğini anımsattı.

        Havaların soğumasıyla çeşitli sorunların da ortaya çıktığını aktaran Başaran, şunları kaydetti:

        "Soğuk ve yağışlı hava şartları nedeniyle su abonelerimizin mağdur duruma düşmemeleri için su sayaçlarını ve açıkta kalan su borularını, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddeler ile sararak muhafaza altına almaları gerekmektedir. Bu tedbirleri almak yerine bazı evlerde gece yatmadan önce sular açık bırakılmakta ve buna bağlı olarak depolardaki su seviyesi ve basıncı azalmaktadır. Azalan su basıncı nedeniyle yükseltisi fazla olan kesimler su alamamaktadır. Sayacı donan abonelerimiz su sayaçlarının üzerine kesinlikle sıcak su dökmemeli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler