Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca, istinaf mahkemelerinin tanıtılması amacıyla kamu spotu hazırlandı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı tarafından 20 Temmuz'da faaliyete geçen istinaf mahkemeleri için kamu spotu hazırlandı.

        "Adalete Erişimde Yeni Bir Milat" başlığıyla hazırlanan spotta, istinaf mahkemelerinin kurulması, Cumhuriyet tarihinde ikinci yargı reformu olarak nitelendiriliyor.

        İstinaf mahkemelerinin tanıtımının yapıldığı kamu spotunda, Türkiye genelinde 7 bölgede faaliyete başlayan istinaf mahkemelerinin görevleri anlatılıyor.

        Spotta, istinaf mahkemelerinin kurulmasıyla hak arama yollarının arttığı, uzun yargılama sürelerinin sona erdiği, yargıdaki iş yükünün azalacağı, daha adil ve etkin yargılamayla kazananın vatandaş olacağı belirtiliyor.

        Yargıdaki iş yükünün azalacağının anlatıldığı spotun son bölümünde ise "Adaletli Türkiye Yeni Türkiye" mesajı yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler