Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - "Bir hata yapıyorsunuz bedelini çok ağır ödüyorsunuz, dünyanız kararıyor. Ben hata yaptım. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak." Bu sözler, henüz 15 yaşındayken saplandığı uyuşturucu batağından kurtulmanın mücadelesini veren bir gence ait.

        Parçalanmış bir ailenin ferdi olan, küçük yaşta babasını da kaybedince babaannesi ile yaşama tutunmaya çalışan 29 yaşındaki Gökhan Kaya, yaşamın getirdiği sıkıntılarına çare olabileceği düşüncesiyle henüz 15 yaşındayken uyuşturucunun kirli yüzüyle tanıştı.

        Uzun yıllar kullandığı uyuşturucu nedeniyle saplandığı bataklıktaki mücadelesi bir sokak ortasında son bulmak üzereyken zabıta ekipleri tarafından elinden tutulan genç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaşam Merkezinde süren tedavisi sayesinde yeni umutlara yelken açtı.

        Bulunduğunda çok zayıf ve yürüyemez halde olan, kilitlenen el ve ayaklarını kullanamaz durumda, tekerlekli sandalye ile merkeze getirilen Kaya, şimdilik koltuk değnekleriyle tutunduğu yeni yaşamında hızla sağlığına kavuşuyor.

        Yaşadıklarını AA muhabiri ile paylaşan Kaya, henüz küçük yaşlarda anne babasının ayrılığı ile sarsıldığını, yanında kaldığı babasını da kaybedince babaannesi ile yaşamaya başladığını anlattı.

        Kaya, 15 yaşında uyuşturucu madde kullanmaya başladığını belirterek, bu kötü alışkanlık nedeniyle zaman zaman sokaklarda kaldığını, zabıta ekiplerinin 10 ay önce kendisini sokakta ortasında bulduğunu ve yaşam merkezine getirdiğini kaydetti.

        Kaya, "Buraya ilk geldiğimde bir avuçtum. 60 yaşında bir adam gibi görünüyormuşum. Elim ayağım kilitlenmişti. Çok yoğun bir tedavi görüyorum. Tekerlekli sandalyeyi bıraktım. Şimdi koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum." diye konuştu.

        İyileştikten sonra kendisini cennette gibi hissettiğini dile getiren Kaya, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

        - "Kebapçılık yapmak istiyorum"

        Gökhan Kaya, Yaşam Merkezindeki tedavisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü aktararak, geleceğe dair umutları ve hayalleri bulunduğunu ifade etti.

        Kaya, şunları kaydetti:

        "Günlük ilaçlarımı kullanıyorum. Fizik tedavi görüyorum. Burada müzik atölyesine gidiyorum. Çok güzel türkü söylerim. Bir sürü sosyal faaliyet var. Aslında ben kebapçıyım. Allah nasip ederse kebapçılık yapmak istiyorum. Gençler ateşle barut gibi her an patlayacak gibi olabiliyorlar. Benim onlara söyleyebileceğim tek şey sağlıklı olsunlar. Hayatta hep iyilik, güzellik olsun. İnsanlara saygılı olsunlar. Bir hata yapıyorsunuz bedelini çok ağır ödüyorsunuz, dünyanız kararıyor. Ben hata yaptım. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak."

        - İlk doğum gününü 29 yıl sonra kutladı

        Kendisini bildi bileli hiç doğum gününü kutlamadığını anlatan Kaya, Yaşam Merkezinde sürpriz kutlama yapıldığını belirtti.

        Kaya, doğum gününü kutladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ben oturuyordum çağırdılar. Doğum günüm olduğunu söylediler. Ben şoka girdim. Doğum günü nedir hiç bilmem. İlk defa kutladım. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere bana emek veren herkese teşekkür ederim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler