Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MUHAMMED TORUNTAY - Ömrünü ahşap işleme sanatına adayan 49 yaşındaki Mustafa Bulut, 12 yaşından beri yaptığı eserlerle ahşaba hayat veriyor.

        Ahşap oymacılığına 12 yaşında bir ahşap ustasının yanında çırak olarak başlayan Bulut, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki atölyesinde ahşap kapı, mobilya, sehpa, peçetelik ve saatleri işleyerek mesleğini sürdürüyor. Bulut, ahşap ürünlerin üzerine süsleme yaparak müşterilerinin beğenisine sunuyor.

        Mustafa Bulut, yetiştirecek çırak bulamadıklarını ve gençlerin bu mesleğe ilgi duymadığını söyledi. Oymacılığın eskiye göre rağbet görmediğini ve el sanatlarına ilginin azaldığını ifade eden Bulut, yaşanan teknolojik gelişmelerle ahşap oymacılığı mesleğinin kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

        Mesleğini severek icra ettiğini dile getiren Bulut, ahşabı demir keskiyle yontarak pek çok eşya ve mobilyaya şekil verdiğini, işlerinden geri kalan zamanda masa üzeri saatler ve maketler yaparak dinlediğini söyledi.

        Mustafa Bulut, 4 yıldır üzerinde çalıştığı, işlemelerinden süslemesine kadar her ayrıntısını kendisinin tasarladığı kurmalı büyük ahşap saati tamamladığını, eserin 30-40 bin liraya alıcı bulduğunu anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler