Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Doğan, mesajında, engelliliğin sadece engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu olmayıp, sosyal boyutlarıyla da tüm toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren toplumsal bir konu olduğunu ifade etti.

        Engellilerin topluma dahil edilmesi bir hak ve engelli kişilerin de doğuştan sahip oldukları insanlık onurlarına saygı gösterilmesi hakkına sahip olduklarını anımsatan Doğan, engellerinin nedeni ve derecesi ne olursa olsun tüm engellilerin, tüm vatandaşlar ile aynı temel haklara sahip olduğunu vurguladı.

        Doğan, engellilere her alanda toplumsal alanda desteklenmesi gerektiğini hatırlatarak, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, onları desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Aynı zamanda sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır." ifadelerini kullandı.

        Tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur dileyen Vali Doğan, şunları kaydetti:

        "Ülkemizde sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket edilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Sosyal Devlet ilkesinin gereği olarak, nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilerin, sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek, daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yardım ve desteğe muhtaç engellilerin ailelerine maaş bağlanarak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda, ilimizde toplamda 1996 aile evde bakım maaşı hizmetinden yararlandırılmış, 539 vatandaşımıza engelli kimlik kartı sağlanmıştır. Toplum destekli hizmetler şeklinde tanımlanan ve engelli bireylerin toplumla kaynaşmalarını, kendi kendilerine yetebilir hale gelmelerini hedefleyen 'Umut Evleri Projesi' ülke genelinde hayata geçirilmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler