Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da, 54 yaşındaki inşaat ustası İsmail Arı, 10 yıldır hem tekerlekli sandalye basketbol takımının gönüllü malzemeciliğini yapıyor hem de sporla tanıştırdığı engellilerin hayata yeniden tutunmalarını sağlıyor.

        Fatih Mahallesi'nde 30 yıldır inşaat ustası olan Arı, Aksaray Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın gönüllü malzemecisi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda engelli babası olan Arı, kendini engellilere yardıma adayarak onların sporla tanışmasına katkıda bulunuyor.

        Arı, basketbola başlamasına öncülük ettiği Mustafa Öztürk'ün milli takıma kadar yükselmesinin mutluluğunu yaşıyor.

        - "Yeri geldiğinde kucağımda taşırım"

        İnşaat ustası Arı, AA muhabirine, kendisinin de engelli oğlu olduğunu ve elinden geldiğince engellilere yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

        Basketbol takımının 10 yıldır her türlü ihtiyacını gönüllü olarak karşılamaya gayret ettiğini anlatan Arı, "Gönüllü olarak takımdaki her oyuncuyla yakından ilgilenirim. Evlerinden alır, yeri geldiğinde kucağımda taşıyarak arabaya binmelerini sağlarım. Deplasmanlara birlikte gideriz. Çantalarını taşır, maç sırasında sularını veririm. Tüm bunları içimden gelerek, severek yapıyorum." diye konuştu.

        Çevresindeki engellileri spora yönlendirdiğini belirten Arı, "Birçok engelliyi basketbol ve badminton ile tanıştırdım. Onların spor yaparak hayata daha sıkı bağlanmaları benim için dünyadaki en büyük mutuluk." dedi.

        Arı, en son adeta hayata küsmüş durumdaki Mustafa Öztürk'ü sporla tanıştırdığını dile getirerek, şöyle devam etti:

        "İnşaatta çalışırken Mustafa'yı evinin önünde gördüm. Babası, arabayla okuldan getiriyordu. Basketbol oynayabileceğini düşündüm. Takıma kazandırılması için yöneticilerimizle görüştüm. Mustafa buraya gelerek antrenmanlara başladı. Maşallah şu an zehir gibi. Milli takıma da seçildi. Buna katkı sağladığım için çok mutluyum. İyi ki onu görmüş ve basketbolla tanıştırmışım. Engellilerimizin hayata küsmemesi, daha sıkı bağlanmaları için çalışmaya devam edeceğim."

        - "İsmail ağabeyim sayesinde spora başladım"

        Aksaray Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı oyuncusu Mustafa Öztürk ise hayatının basketboldan sonra değiştiğini vurguladı.

        Spora başlamadan önce evden dışarı pek çıkmadığını, kendisini hayattan soyutladığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

        "İsmail ağabeyim sayesinde spora başladım. Beni sokakta görmüş. Basketbol oynamam için çok ısrar etti. Beraber buraya geldik. Başta tekerlekli sandalyeyi süremedim. Basketbol oynayamadım. Bırakmayı düşündüm ama hem antrenörlerim hem de takım arkadaşlarım çok destek oldu. 'Yaparsın' dediler, bana yardımcı oldular. Kendimi geliştirmeyi başardım. Şu an takımın bir parçasıyım. Geçtiğimiz yıl 19 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Milli Takımı'na da davet edildim. Basketbolla tanıştıktan sonra sosyalleşmeye başladım. Müsabakalar için birçok kente gittim. Daha önce hayal bile kuramıyordum. Şimdi hayallerim, hedeflerim var. Bunların hepsi beni sporla tanıştıran İsmail ağabey sayesinde oldu."

        Takım kaptanı Dursun Duru ise İsmail Arı'nın takımın adeta kolu kanadı olduğuna işaret ederek, "İsmail ağabeyimiz bizi deplasmanda bile yalnız bırakmaz. Birimiz antrenman sırasında yere düştü mü gelip o kaldırır. Maçtan sonra çoğumuzu eve bırakır. O bizim takımın her şeyi." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler