Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt İl Genel Meclisi ve Birlik Vakfı Bayburt Şubesi Başkanı Yusuf Elçi, vakfın şubesinin açılışı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

        Bayburt Şube Başkanı Elçi, vakıf binasında yaptığı konuşmada, Birlik Vakfı'nın gayesinin geleceğin teminatı olan insanların inançlı, vatansever, kültürlü, ilim seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak, milletin birlik ve huzur içinde gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

        Birlik Vakfı'nın kurulduğu günden itibaren kuruluş gayesine uygun şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, kendilerinin de Birlik Vakfı Bayburt Şubesi olarak çalışmalara hiç vakit kaybetmeden başlayacaklarını ifade eden Elçi, "Allah'ın izniyle donanımlı, inançlı, güçlü teşkilatımızla çok önemli projelere imza atacağız. Çünkü akılları, fikirleri, düşünceleri köleleştirilmiş, kendi aklını başkasına ipotek etmiş, okuma ve düşünme tembelliği ve hastalığı bulaştırılmış, başkasının robotu ve mikrofonu konumuna getirilmiş bir neslin bu ülkeye verebileceği fazla bir şey yoktur, ilmi ve fikri olmayan neslin varacağı yer iplerini teslim ettikleri kişilerin kuklalığıdır." şeklinde konuştu.

        Vakıf olarak bu durumu önlemek, özgür fikirleriyle bu ülkeyi her gün biraz daha ileri taşıyacak nesiller yetiştirmek için geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesini kurarak hiç durmadan çalışacaklarına dikkat çeken Elçi, şunları kaydetti:

        "Bayburt'taki misyonumuz, öncelikle milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamaktır. Bunun için sosyal ve kültürel, sportif ve estetik yönden gelişmiş bir nesil yetiştirmeye yardımcı olmak, okul öncesi, ilk, orta ve yüksek öğrenim tesisleri, çeşitli eğitim-öğretim kurumları ve enstitüleri, özel yurt ve kurslar açmak, spor ve eğitim merkezleri kurmak, yurt içi ve yurt dışı eğitim bursları vermek ve bursiyerlerden istifade etmek, ve yurt içi ve yurt dışında yüksek öğrenim üssü tesis ederek akademik kariyer sahibi insanlar yetiştirmektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler