Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli̇ personeli̇ i̇le bi̇r araya geldi̇.

        Kırklareli Uygulama Oteli'nde gerçekleşen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Aşım, bütün insanların engelli adayı olduğunu söyledi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli personel ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Aşım, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin engelli olduğunu kaydetti.

        Tüm engellerin aşılabileceğini aktaran Aşım, şöyle konuştu:

        "Sizlerle sizlerin sorunlarını konuşalım istedik. Geldiğim ilk günlerde şu talimatı verdim. Okullarımızın ve kurumlarımızın engelli erişimine müsait hale getirelim. Yaşamayan bunu bilmez. Hepimizin ailesinde mutlaka bir veya birden fazla engelli var. Kamuda şu anda 60 bin engelli vatandaşımız çalışıyor. Özel sektörde 90 bin engelli personel çalışmakta. Engellilerin çalışma hayatına katılımı ile ilgili son yıllarda devletimizin ciddi manada çalışmaları bulunuyor. Çalışma hayatına katılma noktasında bazı sorunlarımız ortaya çıkıyor. Daha önce hiç düşünülmemiş ve bakılmamış ve engellilerimizin bazı istekleri karşılanmamış. Bugün sohbet havasında bunları konuşalım istedik. Ben buraya katılım gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

        Programa, müdür yardımcıları ve engelli personeller katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler