Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Zonguldak Valiliği önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Uzun Mehmet İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyledi.

        Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda engellilere yönelik önemli düzenlemelerin yapıldığı ve sorunların büyük çoğunluğunun çözüldüğünü belirtti.

        Engellilere yönelik çözüm bekleyen sorunların da olduğunu kaydeden Şirin, şöyle konuştu:

        "Engelli maaşlarının hane gelirine bakılarak kesilmesinden dolayı engelliler büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bir de sağlık kurulu raporlarında yüzde 40 şartı olduğu için bazı engelli arkadaşlarımız sakat raporu alamadığı için bu haklardan faydalanamıyor. Bu iki konunun çözümü noktasında Mecliste çalışmalar yapılıyor. İnanıyorum ki, bu sorunlar çözüldüğünde ülkemizde engellilere yönelik yapılan çalışmaların daha büyük başarıya ulaşmış olacağına inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler