Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Doğduktan kısa süre sonra geçirdiği hastalık sonucu görme yetisini kaybeden Betül Erat, görme engelli öğretmeni olmak istiyor.

        Annesi Keriman Karay'ın (62) desteğiyle hayata tutunmaktan hiç vazgeçmeyen 27 yaşındaki Betül Erat, küçük yaşta geçirdiği havale sonucu görme yetisini kaybetti.

        "Ben ışığı göremedim ama eğitim ışığını görme engelli kardeşlerime vermek istiyorum" diyen Betül Erat, üniversite eğitimi alarak öğretmen olmak istiyor.

        Betül Erat, AA muhabirine, annesinin hayattaki en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

        Rehabilitasyon merkezinde eğitim aldığını ve eğitim hayatına üniversitede devam etmek istediğini anlatan Betül, "Görme engelliler öğretmenliği bölümünü bitirmek en büyük hayalim. Bir gün bu hayali gerçekleştireceğim. Çünkü annem ve öğretmenlerim beni destekliyor" dedi.

        Anne Keriman Karay da kızının öğretmen olma hayalinin gerçekleşmesini çok istediğini ifade etti.

        Betül Erat, rehabilitasyon merkezindeki öğretmenlerinden Vefaret Dönmez, öğrencisinin etrafına neşe saçan bir kişiliğe sahip olduğunu aktardı.

        Kişiliği ve davranışlarıyla Betül Erat'ın diğer öğrencilere örnek olduğunu dile getiren Dönmez, genç kızın hayallerini gerçekleştirmesi için yardımcı olduklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler