Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban ile Belediye Başkanı Selim Yağcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Elban, mesajında, insanların bir kısmının doğuştan bir kısmının da sonradan meydana gelen bir sebeple engelli olduklarını ifade ederek, hangi nedenlerle olursa olsun engelli olmanın asla kusur olarak görülmemesi ve yaşama sevincine de engel olmaması gerektiğini kaydetti.

        Yaşama azmini yitirmeyen ve kendisiyle barışık olan kişilerin başarılı olduğunu vurgulayan Elban, şöyle devam etti:

        "Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, bir gün kendimizin ya da yakınlarımızdan birinin de engelli olabileceğini düşünerek, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek, hepimize düşen toplumsal bir görevdir. Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla, engelli bireylerin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir."

        Belediye Başkanı Yağcı ise, toplumun ayrılmaz parçasını oluşturan dezavantajlı bireylere ilişkin konuların her kesimi yakından ilgilendirdiğini aktardı.

        Engelli vatandaşlara pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanı sağlamanın büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yağcı, şunları kaydetti:

        "Belediye olarak dezavantajlıların başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Engelli vatandaşların sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler