Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdür Vekili Arif Laçin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Laçin, mesajında, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm özel ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerle toplumun bu konudaki duyarlılığının daha fazla artırılması amaçlanmaktadır.

        Engellilere götürülecek hizmetlerdeki genel prensibin kurumsal hizmetlerin korunup geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Laçin, şunları kaydetti:

        "Sadece engellilere hizmet götüren kamu kuruluşlarının değil gönüllü sivil toplum örgütlerinin geliştirilip, güçlendirilmesine de önem verilmektedir. Yetişkin bireyler olarak engellilerin sorunlarını önemseyip, gerekli ve çağdaş hizmet modellerinin geliştirilmesi ve engellinin tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline gelebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Engellilere yönelik olarak son zamanlarda geliştirilen uygulamalarla; engellilerin ve ailelerinin bilinçlendirilmesine yönelik bilgi paylaşımı için gerekli imkanlar ilgili kurumlarca sağlanmaya başlanmış, etkin tıbbi bakım hizmetinin devlet tarafından güvence altına alınması sağlanmıştır. Engellilerin kendi kendine yeterli ve işlevsel bireyler haline gelebilmesi konusunda oldukça iyi düzeylere ulaşılmış ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programları uygulanmıştır."

        İl Müdürlüğü olarak bin 494 engelli birey için ailelerine evde bakım hizmeti sağladıklarını anımsatan Laçin, "Bununla beraber müdürlüğe bağlı özel ve resmi engelli bakım kuruluşlarında yaklaşık 235 engelli bireylere bakım ve rehabilitasyon hizmeti yatılı olarak sağlanmaktadır. Engellilerimiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edilecek olup, engelli bireylerin 3 aralık dünya engelliler gününü kutlar, engelli bireylerimizin eşit şartlarda, sağlıklı ve müreffeh bir hayat sürmelerini temenni ederiz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler