Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

        Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 3 Aralık Engelliler Günü'nün yalnız Türkiye'de değil tüm ülkelerde kutlandığını söyledi.

        Engelli vatandaşların sadece 3 Aralık Engelliler Günü'nde akla gelmemesi gerektiğini, onların sorunlarının her zaman dinlenmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Onları her zaman dinlemeli, anlamalı ve sorunlarına kulak vermeliyiz. Bugün engelli vatandaşlarımızın seslerini duyurma ve farkındalık yaratmaları açısından oldukça önemlidir. Biz de devlet olarak toplum olarak onların bu farkındalıklarına kulak vermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın iş, sağlık, eğitim gibi alanlarda yararlanmaları devletimizin en önemli hedefleri arasındadır. Devletimiz, bu alanlarda engelli vatandaşlarımızın eksiklerinin göz önünde bulundurarak onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutluyorum."

        Tören, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler