Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde hasadına başlanan narenciyenin bir bölümü, yaşanan krizin ardından yeniden Rusya'ya ihraç edilmeye başlandı.

        Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede narenciye hasadının devam ettiğini, hasat edilen ürünlerden de bir bölümünün de Rusya’ya ihraç edilmeye başlandığını söyledi.

        Uçak düşürme olayı sonrasında Türkiye'den Rusya'ya yapılan narenciye ihracatının Rusya tarafından durdurulduğunu anımsatan Doygun, sonraki süreçte Rusya ile yapılan görüşmelerin ardından narenciye ihracatındaki yasağın kaldırıldığını vurguladı.

        Silifke ilçesinde ağırlıklı olarak limon üretiminin yaygın olduğunu bildiren Doygun, şunları kaydetti:

        "20 bin dönüm bahçeden yıllık 80 bin ton limon hasadı yapılıyor. Hasat edilen limonun büyük bir bölümü yatağa alınıyor. Şu anda ise ilçemizde bin dönüm alanda 2 bin ton civarında mandalina ve portakalın hasadı sürüyor. Bunların bir bölümü Rusya ve Ukrayna'ya ihraç edilmeye başladı. Önümüzdeki günlerde de limon ihracatının başlamasını bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler