Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (OSMMMO), 2016 yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.

        Odanın toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan OSMMMO Başkanı Bahadır Baş, mükelleflere vergi borçlarını yeniden yapılandırması için sağlanan ödeme kolaylığı ile ilgili 6736 sayılı yasaya başvuruların artmasında muhasebeci ve mali müşavirlerin fonksiyonunun büyük olduğunu söyledi.

        Denetimlerde mutlaka meslek mensuplarının katkılarından yararlanılması gerektiğini belirten Baş, şunları kaydetti:

        "100 bin meslek mensubunun denetim gücü etkin kullanılmıyor. Meslek mensuplarına sorumlulukları ölçüsünde yetkide verilirse kayıt dışılık ile vergi kayıp ve kaçağı konusunda başarılı çalışmalar yapılabilir. Meslektaşlarımızın denetim gücünün henüz ne vergi idaresi ne de SGK idaresi farkında değil. Bu kaynakların israfı demektir. 9 bin müfettiş ile inceleme oranı yüzde 2,32'dir. Ama 100 bin kişilik meslektaşların sahaya çıkartılması, onlara sorumlulukları ölçüsünde denetim yetkisi verilmesi bu ülke için önemli bir kazanım olacaktır."

        Konuşmanın ardından Baş, muhasebecilik mesleğine ilişkin 2016 yılı değerlendirmesi, meslekle ilgili yeni düzenlemeler ve değişiklikler, meslekle ilgili sorunlar ve bunların giderilmesiyle ilgili bir sunum yaptı.

        Odanın Onursal Başkanı Ertuğrul Yüksel ise, meslek mensuplarına 2016 yılı ile ilgili olarak görüşlerini paylaştı.

        Toplantıya, Altınordu, Gölköy, Gürgentepe, Perşembe ve Ulubey ilçesindeki meslek mensupları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler