Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Doğankent'te Türk Kızılayı Giresun Şubesince kan bağışı kampanyası düzenlendi.

        Sorumlu Doktor Turgay Cengiz, belediye binası önündeki kan bağışı standında gazetecilere yaptığı açıklamada, belirli zaman aralıklarıyla ilçeye gelerek kan bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.

        Kızılay Doktoru Cengiz şunları kaydetti:

        "Her geldiğimizde bize misafirperverliğini gösteren ve nüfusuna oranla ciddi bir oranda kan veren değerli ilçemiz Doğankent’e, Giresun ve ilçelerinde bulunan üniversite ile yurtlara kan bağışı için gittiğimizden dolayı gecikmeli geldik. Gecikmemiz halk tarafından fark edilmiş ve her zamanki gibi bizi karşılayıp kan bağışımıza yoğun ilgi göstermişlerdir."

        Cengiz, kan aldıkları kişilere Hepatit B, Hepatit C ve AİDS testleri de yaptıklarını ifade ederek, "Eğer kişilerde bu testlerden herhangi biri pozitif çıkarsa mutlaka yüz yüze görüşüp bilgilendiriyoruz. Bu sayede her kan veren kişi sağlık taramasından geçmiş oluyor." dedi.

        Kan bağışı kampanyasına, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin ve diğer belediye çalışanları da destek verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler