Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Salihli'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 11 engelli öğrenci bir alış veriş merkezinde çalıştı.

        Salihli’de özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 11 engelli öğrenci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde bir alış veriş merkezinin gıda bölümünde önce reyon görevlisi oldu, ardından kasiyerlik yaptı.

        Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Yasin Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:

        "Öğrencilerimizi alış veriş merkezine getirdik. Bu çalışma ile vatandaşlara, engellilerin bu hayatın kıyısında değil, tam ortasında olduklarını göstermek istedik. Tüm bireylerin, engellilerin de diğer insanlar gibi alış veriş yapma hakları olduğunu bilmeleri gerekir. Çünkü herkes birer engelli adayıdır. Engelli öğrencilerimiz, normal bir yaşamın parçası olarak bugün burada alış veriş yapmayı öğrendikleri gibi, ekonominin temel prensipleri hakkında da bilgi sahibi olmuş oldular. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılıkta son derece güzeldi. Engelli öğrencilerimize yardımcı oldular. Öğrencilerimiz bu çalışma ile hayatlarının sonuna kadar unutamayacakları bir tecrübe edinmiş oldular." diye konuştu.

        Etkinlik kapsamında alış veriş merkezi öğrencilere gezdirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler