Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da kırsalda okuyan öğrenciler yararına verilen konser büyük ilgi gördü.

        Van'ın işlek caddelerinden olan Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunun bir kafede verilen konsere davetliler, salona kırtasiye malzemeleri ve bilet alarak girdi.

        Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerince "Van Bir Dilek Tut Gönüllüleri" grubu oluşturan öğrenciler, imkanları dahilinde kırsaldaki öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyorlar.

        Konser sonrası açıklama yapan gönüllerinden Ferhat Kasap, köy okullarına yardım amaçlı düzenlediğimiz konsere, önceden yaptığımız bir etkinlikte bilet yerine kırtasiye malzemeleriyle giriş yapıldığını söyledi.

        Sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşan velilerin taleplerinin daha çok giyecek olduğunu ifade eden Kasap, "Gidebileceğimiz her yere gitmeyi düşünüyoruz. Bu fikir geçmişinde yokluk çeken bir grup arkadaşımızın bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Geçmişte biz de aynı zorlukları çektik ve gelen yardımlara ne kadar çok sevindiğimizi hatırladık. Biz de bu yola gönüllü olarak girmek için çaba gösteriyoruz. İnşallah bu etkinliklerimiz devam eder. Bu çalışmamızı şehir dışına taşıyarak Aksaray ve Ağrı iline yardımlarımızı götürdük. Yaptığımız yardımları birebir ellerimizle götürüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız ve aldığımız yardımlar, giderler hepsi tutanak halinde dosyalarımızda bulunmaktadır. Biz bu programdan sonra bütün gelir- giderlerimizi tutanak halinde olan dosyaları fakültenin kapısına asacağız. kimsenin bizden yana güven sıkıntısı olmasın. Düzenlediğimiz bu mini konserin geliri ile yaklaşık 100 öğrenciye mont ve bot alacağız." dedi.

        Davetliler böyle çalışmaya katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söylediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler