Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Adalet ve Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen "Hukuk Öğrencileri Türkiye'de Buluşuyor" programı, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Naci Ağaroğlu anısına, "500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" adı altında Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

        İlçedeki bir otelde düzenlenen etkinlik, mehter gösterisi ile başladı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, dernek tanıtım filmi ve "Yasin Naci" belgeseli izlendi.

        Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Akif Tögel, açılışta yaptığı konuşmada, yaklaşık 700 hukuk öğrencisinin iki günlük program için Antalya'da bir araya geldiğini söyledi.

        Programı Antalya'da 15 Temmuz'da Ankara Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi iken şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'nu anmak için yaptıklarını belirten Tögel, "Onun sahip olduğu şuuru, bilinci, vatan millet aşkını, buradaki diğer gençlere de örnek olarak göstermek istedik. Gençlerimizin o şuurla ve o pencereden bakmasını istiyoruz." dedi.

        Derneğin 2015'ten beri çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Tögel, derneğin ahilik modelini örnek aldığına işaret etti.

        Ahilikte herhangi bir mesleği icra eden meslek büyüklerinin, o süreçteki öğrencilerle meşgul olduğunu kaydeden Tögel, sistem içerisinde gençlere icra edilen mesleklerin olumlu ve olumsuz yanlarını aktarmak ve örnek olmayı hedeflediklerini vurguladı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ülkenin uykusundan uyanması için çok önemli bir hadise olduğunu ifade eden Tögel, "15 Temmuz ile adeta üzerine kül örtülmüş korun tekrar canlandığını görüyoruz. Bu milletin gerçek sahiplerinin sokaklara çıkarak vatana sahip çıktığı bir gece, hain teşebbüsün bu vatandaşlar eliyle engellendiği gece. Dolayısıyla bu gecelerin tekrar yaşanmaması için gençlerimizin bilinçlenerek ve daha çok çalışarak ülkemize ve dünyaya örnek bir çalışma yapmasını istiyoruz." diye konuştu.

        - "Gençlere çok önemli misyon düşüyor"

        Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş ise İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının eksik olmadığını söyledi.

        1988 yılında hukuk fakültesinde eğitime başladığı gençlik dönemlerinde de İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşını konuştuklarını ifade eden Menteş, "Kan ve gözyaşı bizim coğrafyamızda... 15 Temmuz'da da kendi ülkemizde yaşadık." dedi.

        Batının maddi anlamda çok ilerlediğini ve maddi anlamda her şeyi sunabildiğini dile getiren Menteş, buna rağmen manevi anlamda huzuru, mutluluğu ve saadeti getiremediğini vurguladı.

        Batının ürettiği medeniyette maneviyat kodunun eksik olduğuna dikkati çeken Menteş, "Burada gençlere çok önemli misyon düşüyor. İnsanlık yeni bir söz bekliyor ve bunun fiiliyata geçmesini istiyor. İnşallah bunu harekete geçirecek bu gençler olacak, İslam olacak." ifadelerini kullandı.

        - "Oğlum hıyanet şebekesi içerisinde kalmayacağım" dedi

        Yasin Naci'nin annesi Zehra Ağaroğlu, kız kardeşi Saliha Nur Ağaroğlu ile ablası Betül Kardıçlı'nın da katıldığı programda konuşan Baba Ağaroğlu ise oğlunun hukuk fakültesinde okurken ki hedeflerini anlattı.

        Oğlunun 28 Şubat sürecinde yetiştiğini ifade eden Osman Ağaroğlu, "O Ankara'da okula giderken 'ben devlet üniversitesinde okuyacağım adı cemaat, kendisi hıyanet şebekesi içerisinde kalmayacağım' dedi. Ortaokulda iken bunlardan darbe yedi. Sonra ne yazık ki ölümü de onların elinde oldu. Ormanı balta katlediyor, ormanın feryadı ise 'ne yazık ki sapı da benden' diyor. Ankara Hukuk Fakültesi onun ilk tercihiydi. Yasin başarılı ve kişiliğiyle ön plana çıktı. Üniversite camiası da onun üniversitede kalmasını istiyordu. O da kararını akademisyen olarak belirlemişti. Ancak nasip olmadı." dedi.

        Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aydın Çolak, Antalya Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Yargıtay üyesi Yusuf Kuzu, ve Mustafa Çavuş'un da katıldığı program yarın da devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler