Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek beraberindeki engelliler ile ilk olarak Uşak Valisi Ahmet Okur'u ziyaret etti. Ziyarette engelli çocuklarla tek tek ilginenen Vali Okur, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

        Daha sonra 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

        Vali Ahmet Okur, eşi Hatice Nur Okur, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ'ın katıldığı etkinlikte çeşitli sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlara bağlı engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan engelliler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

        Etkinliğin sonunda sahneye çıkarak programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Okur, engellilerin hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için çeşitli imkanlar sağlandığını belirtti.

        "Hükümetimiz engellilerin önündeki engellerin ortadan kalkması için önemli çalışmalar yapıyor" diyen Vali Okur, şöyle konuştu:

        "Engellilerin sıkıntılarının çözümlenmesi noktasında güç birliği yapmalıyız. Şunu unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız. Bu nedenle engellilerimizin yaşadıklarını hissedebilmeli, birlikte huzur ve uyum içerisinde yaşamayı başarabilmeliyiz. Ülkemizde, yaklaşık her 10 kişiden 1 kişi çeşitli oranlarda engellilik durumunu yaşamakta, engellisi olan ailelerle birlikte kayda değer bir sayıya ulaşan bu kesimin varlığı toplumumuzun tamamını ilgilendiren bir konu olarak önümüzde durmaktadır. Devletimizin engelli vatandaşlarımıza bakış açısı son yıllarda köklü bir değişikliğe uğramış, hükümetlerimizin uygulamaya başladığı yeni politikalarla evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda bulunan veya iş bulamayan engelli vatandaşlarımıza bağlanan aylıkların dikkate değer bir düzeye yükseltilmesi sağlanmıştır. Özel eğitime muhtaç engellilerin eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden bedelsiz faydalanmaları temin edilmiş, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı tanınmıştır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler