Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek isteyen isteyen bir grup lise öğrencisi “Sessiz çığlık” yürüyüşü düzenledi.

        Lüleburgaz Lisesi Engeliler Danışma Kulübü tarafından düzenlenen yürüyüş, okul binası önünden başladı.

        Öğrenciler, "Ne oldum deme, engelsiz hayat istiyoruz, hayata engel olma, en büyük engel sevgisizliktir" şeklinde dövizler taşıyarak, Kongre Meydanı'na yürüdü.

        Engeliler Danışma Kulübü Rehber Öğretmeni Gülşah Atay, burada yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Düzenledikleri sessiz çığlık etkinliğine öğrencilerin duyarlı davranarak yoğun katılım gösterdiğini aktaran Atay, herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini kaydetti.

        Etkinlik ile farkındalık oluşturduklarına inandıklarını ile getiren Atay, “Bu yıl etkinliğimize yaklaşık 200 kişi katılım gösterdi. Öğrencilerimiz bu konuya çok duyarlı davranıyor. Hafta sonu olmasına rağmen katılım gösterdiler. Ayrıca sadece özel günlerde değil her zaman duyarlı davranışlar sergiliyorlar. Burada anlatmak istediğimiz asıl engelin sevgisizlik olduğudur. Engellilere bir ışık olmak için yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler