Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Tapsız, mesajında, toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkı olduğunu belirtti.

        Engelliliğin yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:

        "Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması, kendi kendine yetmeleri ve tüm imkanlardan yararlanmaları temel önceliğimizdir. Devletimiz ve ilgili kurumlarımız, engellilerimizin yetenekleri ve potansiyelleri doğrultusunda üretken kılınmaları, istihdam edilmeleri, yaşama sevincini kaybetmeden sosyal hayata katılmaları için çalışmalarını sürdürmektedir. Uygulanan politikalar ve yapılan yasal düzenlemeler, engellilerimizin yaşadıkları birçok sorunu ortadan kaldırmıştır. Bununla birlikte engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşme sürecinde karşılarına çıkan diğer bazı sorunların da herkesin bilinçli ve duyarlı gayretleriyle zamanla aşılacağına inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler