Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla oluşturulan zorlu parkurlarda engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya çalışıyor.

        Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri, Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde engelli parkuru kurdu.

        Engellilerin yaşadığı zorluklara yer verilen parkurda, ilk olarak, vatandaşlardan tekerlekli sandalye ile rampa çıkması isteniyor. İlk parkuru tamamlayanlardan daha sonra gözleri bağlanarak engelleri geçmesi bekleniyor. Son parkurda da koltuk değnekleriyle merdiven çıkmaya çalışan vatandaşlar, empati kurarak engellileri anlama fırsatı buluyor.

        Yoğun kar yağışı altında engelleri geçmeye çalışan vatandaşların parkurlarda oldukça zorlandığı gözlendi.

        Vakıf üyesi öğrencilerden Ozan Koç, etkinlikle vatandaşların engelliler ile empati kurmalarını sağladıklarını söyledi.

        Alana çeşitli dövizler de yerleştirdiklerini anlatan Koç, "İnsanları parkura davet ediyoruz ve engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamalarını sağlıyoruz. Vatandaşların da yoğun ilgisi var parkura. Vatandaşlar en çok tekerlekli sandalye ile parkur çıkarken ve koltuk değnekleriyle merdiven çıkarken zorlanıyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler