Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

        Beyşehir'de bir otelde bu kapsamda Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören özel öğrenciler tarafından hazırlanan bir program gerçekleştirildi.

        Programda konuşan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Aytekin, engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerektiğini söyledi.

        "Engelli bireylere tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır" diyen Aytekin, şöyle konuştu:

        "Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Tüm engellilerin gününü kutlarım. Burada engelleri kaldıran öğrencilerimiz adına verdiği katkılardan dolayı Akkanat ailesine, bize her platformda destek veren belediye başkanımıza, her daim yanımızda olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Unutmayalım, onları herhangi bir aralıkta değil, her zaman hatırlayalım."

        Daha sonra öğrencilerin hazırladığı program davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler