Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da bir avukat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

        Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) darbe girişiminde bulunanlara tepki göstermek için gittiği Sakarya Valiliğinde askerlerin açtığı ateşle bacağından yaralanan avukat Mehmet Akyazıcı, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a hakaret eden H.Y'nin sözlerinin FETÖ üyelerinin yaptıklarıyla örtüşmesi üzerine bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

        Akyazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamda, H.Y'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini farkettiğini söyledi.

        Paylaşımların FETÖ'cülerin yaptığı hakaretlerle benzer olduğunu farkettiğini dile getiren Akyazıcı, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu kişi hakkında herhangi bir soruşturma yapılmamış. Savcılığa suç duyurusunda bulundum, dedim ki 'Bu kişinin hakaretleriyle FETÖ'cülerin haraketleri benzer. Bu kişinin FETÖ bağlantısı olup olmadığı araştırılsın. Hem örgüt noktasında hem de hakaret noktasında Türk Ceza Kanununa göre hakkında işlem yapılsın." diye konuştu.

        Akyazıcı, dosyanın FETÖ soruşturmasına bakan savcı tarafından inceleneceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler