Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Gölbaşı ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni̇yle etki̇nli̇k düzenlendi.

        Gölbaşı Belediyesi konferans salonundaki programda konuşan Kaymakam Murat Zadeleroğlu, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

        Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Niyazi Arslan 2010 yılından beri Gölbaşı Belediyesi Engelsiz Evi'nde her yıl 100 engellinin bağlama, gitar, resim ve seramik süsleme kursu aldığını belirtti.

        İhtiyacı olan yaşlı ve engellilere her yıl elektrikli ve tekerlekli sandalye verdiklerini belirten Arslan, yardımların haricinde engellilerin bone ve galoş üretimi yaptıklarını ifade etti.

        Yapılan konuşmaların ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri işaret diliyle türkü seslendirdi.

        60. Yıl Ortaokulunda memur olarak çalışan engelli Ali Bardakçı da kendi yazdığı bir şiiri okurken, halk ozanı olan engelli sanatçı Kamil Tezerdi ve Necla Tezerdi de bağlamalarıyla türkü okudu.

        Program sonunda Kaymakam Zadeleroğlu salonda bulunan engellilere karanfil dağıttı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler