Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan 20 yaşındaki Umut Yılmaz, çıkardığı "Umut Şiirleri" kitabı ile kendisi gibi engelli olanlara umutlu olma çağrısında bulundu.

        Okula gidemediği için yıllar sonra halk eğitim merkezinde katıldığı kurslarda okuma yazma öğrenen Yılmaz, duygularını bilgisayar klavyesi ile birleştirip bir şiir kitabı çıkardı.

        Sarıkamış'ın İnönü Mahallesi'nde babasıyla yaşayan ve doğuştan bedensel engelli Umut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engelli olduğu için okula gidemediğini, okuma yazmayı yıllar sonra İlçe Halk Eğitim Merkezinde katıldığı kursta öğrendiğini söyledi.

        Hep bir şiir kitabı hayal ettiğini ifade eden Yılmaz, hayaline okuma yazma öğrendikten sonra kavuştuğunu söyledi.

        Yılmaz, "Bu benim çıkardığım ilk kitap. Bu kitap sadece ben değil tüm engellilere umut olacak diye umut ediyorum. Benim engelli olanlara demek istediğim umutlarını yitirmesinler. Her zaman hayata umutlu baksınlar. " dedi.

        Yılmaz, annesinin kaybettikten sonra şiire daha da yoğunlaştığını belirterek, şöyle konuştu:

        "Ben engelli olamam rağmen hayata çok bağlı bir insanım. Engelli olunca dünyaya küsmemek lazım. Engeller aşılabilir, yeter ki insanlar inansın. Aşılmayacak hiç bir engel yok. Yeter ki hayata küsmeyelim. Şiirlerimde de aşkı, sevgiyi yansıtmaya özen gösteriyorum. Şiir ve duygu asla engel tanımaz."

        Kitabın basılmasında kendisine yardımcı olan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy'a da teşekkür eden Yılmaz, annesini iki yıl önce kaybettikten sonra anneler üzerine şiirler yazdığını, kitabında anneye özlem ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şiirlere de yer verdiğini sözlerine ekledi.

        - Umut hayata bağlı

        Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise Umut Yılmaz'ın pozitif enerjisinden çok etkilendiğini, Umut'un akıllı, heyecanlı, hayata bağlı birisi olduğunu söyledi.

        Toksoy ayrıca, "İnşallah 6-7-8 Ocakta Sarıkamış şehitleri anma programına gelecek misafirlere de Umut'un bir hediyesi olarak vereceğiz. Vatandaşlarımız Umut'un kitaplarını okuyacak ve engelli denilen kişilerin neler yapabileceğini bu şiir kitabında görmüş olacaklar. Hakikaten güzel bir eser çıkardı. İnşallah bunun devamı da gelecek. Ben Umut'u tebrik ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler