Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kuşadası ilçesinde yürüyüş yapıldı.

        Kuşadası Belediye bandosu eşliğinde engelli bireyler ve vatandaşların yaptığı yürüyüş, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Anıtı önünde son buldu.

        Bazı vatandaşlar "En büyük engel sevgisizliktir", "Engelli olmak kusur değildir" şeklinde yazıların olduğu dövizleri taşıdı.

        Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, bu yılki sloganlarının “Engele Engel Ol” şeklinde olduğunu söyledi.

        Güler, " Biz de insanız, biz de varız diye haykırıyoruz. Sokağa çıktığımız andan başlayarak, yaşamımızı sürdürebilmek adına, engelliler ve engelli ailelerin sorunları hepimizce bilinmektedir. Biz Kuşadası Engellileri Koruma Derneği olarak yıl boyunca, tüm Kuşadası ile engele engel oluyoruz." dedi.

        Konuşmanın ardından engelliler ve katılımcılar yöresel halk oyunları oynadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler