Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman’ın Sason ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Bir özel rehabilitasyon merkezinde düzenlenen etkinlikte engelli öğrencilerin tasarladığı kolyeler, bileklikler ve resimler sergilendi.

        Özel rehabilitasyon merkezi yöneticisi Osman Çakar, engeliler günü nedeniyle burada bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Bu merkezde engelli çocukları eğittiklerini ifade eden Çakar, "Burada her türlü engelli eğitimini veriyoruz. Okulumuz ilçenin tek okuldur. Engelli çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Gereken her türlü kolaylığı onlara sağlamalıyız." dedi.

        Takı tasarım eğitmeni Rabia Çalışır ise öğrencilerle beraber yaptıkları güzel şeyleri satarak kendilerine kazanç sağlayarak, tekrar kendilerine malzeme aldıklarını anlatarak, "Bu yaptığımız etkinlikler çocuklarda bir umut uyandırdı. Çocuklarımız bir şeyler yapabileceklerini görmüştür. Çocuklarımız da bir şeyler yapabilme umudu oluşması ileride bir meslek sahibi olabilmeklerini göstermektedir.” dedi.

        Programın sonunda, katılan vatandaşlara, eğitmen ve öğrencilerin hazırladığı çeşitli yiyecekler ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler