Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

        Gölpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen eğitime, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli katıldı. Eğitimde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Özlem Yetkin, eğitimin amacının okul ve kurumlarda iş güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirleri almak ve acil durum projelerini hazır hale getirmek olduğunu söyledi.

        Tek amaçlarının çalışanların eğitimlerini tamamlamak ve güvenlik kültürünü çalışanlarda oturtmak olduğunu söyleyen Yetkin, yıl içinde 62 bin 963 iş kazasının yaşandığını, 553 meslek hastalığının tespit edildiğini ve bunların bin 454'ünün ölümle sonuçlandığını belirtti.

        Yetkin, iş kazalarının en önemli nedenlerinin bir veya birden fazla cismin sıkıştırması, ezmesi, batması ve kesmesi, düşen cisimlerin çarpıp devirmesi, kişilerin düşmesi ve makinelerden kaynaklandığını anlattı.

        Bu nedenlerle yaşanan kazaların, toplam kazaların yüzde 82'sini oluşturduğunu ifade eden Yetkin, "Çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalarda, amacımız sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak" dedi.

        Yetkin, iki hafta sürecek eğitim sonucunda başarılı öğretmenlere sertifika verileceğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler