Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Ahmet Turan Alkan, 129 gündür tutuklu ve kitap okuması yasak şeklinde basında yer alan haberler tamamen yalandır." açıklamasını yaptı.

        Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Alkan'a, kuruma geldiği tarihten itibaren ve talebi doğrultusunda 18 kitap verildiği belirtildi.

        Tutuklunun bu kitaplardan üçünü okuyarak iade ettiği, Alkan'ın odasında Emile Zola'nın "Toprak ve Beşerdeki İfrit", Dostoyeski'nin "Karamazov Kardeşler", Refik Halid Karay'ın "Bugünün Saraylısı", Gogol'un "Eski Zaman Beyleri" isimli kitapları olmak üzere, 15 kitabın bulunduğu bilgisi verildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Sadece Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu kütüphanesinde 2 bin 568 kitap bulunmakta olup, tutuklu ve hükümlülere talepleri doğrultusunda kitaplardan yararlanma imkanı sağlanmaktadır. Kütüphanede bulunmayan yayınların ise konusu suç teşkil etmemesi veya terör örgütlerinin propagandasını yapan yayınlar olmaması şartıyla kantin aracılığıyla temin edilmesi mümkündür. Cezaevlerinde kitap okumak yasak değildir. Aksine tutuklu ve hükümlülerin kitap okuması teşvik edilmekte, kitap okuyan tutuklu ve hükümlüler ödüllendirilmektedir. Cezaevlerinde 'kitap okumanın yasak olduğu' algısı oluşturmaya yönelik bu tür haberler tamamen yalandır. Ahmet Turan Alkan, 129 gündür tutuklu ve kitap okuması yasak şeklinde basında yer alan haberler doğru değildir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler