Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda 47 kiloda birinci olan Fatma Naz Yenen, hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirtti.

        Uğur İnan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda 47 kiloda birinciliği kazanan Fatma Naz Yenen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu bulunan ablası Tuba Yakan'ın izinden gittiğini söyledi.

        Ocak ayında Kocaeli'de yapılan Türkiye Karate Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu kaydeden Fatma Naz Yenen, Kuşadası'nda elde ettiği başarının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

        Fatma Naz Yenen, "Pazar günü yapılacak Avrupa seçmelerine hak kazandım. İnşallah seçmeleri de kazanıp Avrupa şampiyonasına gitmek istiyorum. Bu spora beni ailem teşvik etti. Ablalarım da karate yapıyordu. Ablam Tuba Yakan'ın Avrupa şampiyonluğu, eniştemin de katada dünya ve Avrupa şampiyonluğu var. Ben de Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum." dedi.

        Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise müsabakalarda birinci olan ve milli takıma seçilen sporcuların, Türkiye'yi Bulgaristan'da yapılacak Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda temsil edeceğini ifade etti.

        Müsabakaların çok çekişmeli ve heyecanlı geçtiğine, daha önce dünya ve Avrupa şampiyonalarında derece alan sporcuların yenilgiler yaşadığına dikkati çeken Delihasan, "Demek ki altyapı güçlü geliyor. İnşallah bu müsabakaların sonunda iyi bir takım seçerek Avrupa şampiyonalarında iyi sonuçlar alırız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler