Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, köylülere yangın eğitimi verildi.

        İtfaiye yetkilileri tarafından Yeniköy, Küçük Kaymaz ve Hasanlı Köyü halkına Küçük Kaymaz Ortaokulu salonunda verilen eğitimde, yangına nasıl müdahale edileceği, yangın sırasında neler yapılacağı ve yangın tüpleri hakkında bilgiler verilerek uygulama yapıldı.

        Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, köylerde yangın eğitiminin çok önemli olduğunu ifade ederek ilgilere teşekkür etti.

        Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ise, ilçedeki 52 köyde erkek ve bayanlara yangın eğitimi vereceklerini söyledi.

        Yangın eğitiminin köylüler için çok önemli olduğunu ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

        "İtfaiye Müdürlüğümüz, ilçede kurumlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, fabrikalara ve okullara teorik ve uygulamalı eğitimler veriyordu. Ama ilk defa bir köyde yangın konusunda eğitim veriyoruz. Diğer ilçe ve köylerimizden de talep olursa biz her konuda bilgi vermeye hazırız. Bu şekilde afetlerde can ve mal kayıplarını asgariye indiriyoruz. Hem kendi personelimizi zinde tutuyor, hem de afetlere karşı halkımızı aydınlatıyoruz. Bu gün Hasanlı, Küçük Kaymaz ve Yeniköy Köyü halkına yangın eğitimi verdik. Köylü kadınlarının eğitimde fazla olması bizleri ayrıca mutlu etti."

        Alaplı Kaymakamı Çağlar ve Belediye Başkanı Nuri Tekin, periyodik eğitimin ardından eğitime katılan köylülere sertifikalarını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler