Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Korkut, mesajında, engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerin içinde bulunduğu bir sağlık problemi olmadığını, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bir durum olduğunu kaydetti.

        Tüm engelli bireylerin herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim, temel hak ve özgürlüklerden yararlanma hakkına sahip olduğunu ifade eden Korkut, şunları kaydetti:

        "Biz engellilerin hayatın her alanında yer alabilmemiz ve diğer tüm insanlardan hiçbir farkımızın olmadığını gösterebilmemizin yolu, yaşadığımız topluma ve devlet kademesindeki tüm yöneticilerimize kendimizi çok iyi ifade edebilmemizden geçmektedir. Bizler kenetlenir, tek yürek olur ve kendi meselelerimize öncelikle kendimiz sahip çıkarsak, yaşadığımız problemlerimizin birer birer çözülmemesi ve daha engelsiz bir dünyada yaşayabilmemiz için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Bu vesile ile başta Alaplı’da yaşayan engellilerimiz olmak üzere, tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, daha engelsiz yarınlarda yaşayabilmeyi temenni ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler